Elevator auto foarfeca

Elevator auto foarfeca

Elevator foarfeca dubla are capacitatea de ridicare de peste 2m si poate fi instalat direct pe beton sau ingropat in beton, la nivelul solului, permitand astfel libera trecere deasupra acestuia.Cadrul de la nivelul solului ofera o stabilitate mai mare.
Fiecare elevator foarfeca include un set de rampe pentru urcare, lungimea acestora faciliteaza urcarea si coborarea autovehiculelor timp de 35 secunde.
Odata ce un autovehicul este pozitionat pe elevator si se doreste efectuarea unor lucrari la sistemul de directie si suspensie sau la roti, elevatorul este prevazut cu un alt sistem suplimentar de ridicare.
Elevatorul dubla foarfeca este dotat cu panou de comanda, sistem de siguranta si limitare electronica a cursei.
Avantjele acestui tip de eldevator sunt: utilizare independenta, conceptie robusta si fiabila, inaltimi de lucru variabile, compatibile cu specificatiile tuturor vehiculelor.

Elevator foarfeca, electro- hidraulic cu profil redus, pus pe beton sau ingropat. Disponibil pentru autoturisme, microbuse şi camionete uşoare.

Elevatorul foarfeca este special construit pentru a fi utilizat la o gama larga de reparatii mecanice a autovehiculelor. Acesta a fost proiectat dupa toate standardele Europene. Mobil, practic si usor de utilizat in diferite spatii inchise, la fel si spatii deschise!

 Foarfeca ofera o solutie robusta si durabila pentru operatia de ridicare atat pentru lucrariile de:

 1. Reglaj geometrie
 2. Directie
 3. Suspensie
 4. Exterior ( caroserie, elemente optice, sistem de racire sau motor )
 5. Solutia perfecta in cadrul vulcanizarilor

Avantajele sunt

 1. Accesul usor in cadrul zonei de lucru
 2. Economie de spatiu si flexibilitate in atelierul dumneavoastra

 

Elevatoarele foarfeca sunt de mai multe tipuri:

 1. Elevator foarfeca simplu folosit ca stand pentru reglarea geometriei si lucrari ,compartiment motor
 2.  farfeca simpla scurt, folosit la vulcanizare in general permite ridicarea masinii incat suspensia sa ramana in aer pentru demontarea rotilor
 3. foarfeca dublu care indeplineste amindoua functii de mai sus adica este folosit ca stand pentru unghi de fuga (geometrie roti) + ca mai are incorporat un alt segment care permite ridicarea masinii penru a putea efectua lucrari directie suspensie vulcanizare

Sincronizarea hidraulica a platformelorCaracteristici tehnice:
Greutate: 1500 kg
Putere: 3 kV
Sursa de alimentare: 380, Hz
Sarcina utilă: 3200 kg
Timp urcare / coborare: 45 / 50 secunde
Toleranta: 120 mm
Inaltime maxima de ridicare: 180 cm
Presiune de operare: 6-8 bar
Latimea platformei: 745 mm

 • 4 circuite hidraulice independente şi cilindri
 •  Blocare mecanica de siguranta cu actuator pneumatic pentru a ridica nivelul doi
 • Suprasarcină supapă
 • Supapa, care blochează scăderea bruscă a pierderii de presiune în
 • hidraulic
 • Control automat de reducere a elevatorul ui
 • Elevator-ul permite coborarea chiar si în cazul unei pene de curent.
 • Elevatoarele sunt perfect functionale cu garantie

Denumirea acestui aparat este pentru mulţi dintre noi, foarte tehnică. Pare o denumire complicată, la îndemâna doar a mecanicilor şi a specialiştilor din domeniul auto. Însă, cu siguranţă majoritatea dintre noi, conducătorii auto care am intrat cel puţin odată într-un service auto modern, am întâlnit acest aparat şi am admirat utilitatea şi măiestria sa.

Eu, doar ca şi conducător auto, m-am minunat de uşurinţa şi capacitatea elevatorului auto de a se juca cu autoturismele ridicându-le rapid acolo unde este nevoie pentru a li se asigura cele mai bune condiţii privind depanarea lor din partea mecanicului auto.

 Elevatorul foarfeca nu este un articol în plus în interiorul unui service. Este un element absolut necesar. Orice mecanic ştie asta. Nu mai trăim în vremurile mai grele ale mecanicilor care se băgau pe sub rampe sau pur şi simplu se întindeau sub maşină pentru a avea acces unde era nevoie.

E pueril să credem că se poate repara o maşină fără a avea acces la partea inferioară de sub ea. Problemele care uneori trebuie rezolvate de-acolo nu sunt nici puţine şi nici lipsite de importanţă.

Lucrările care se pot face la un automobil cu ajutorul unui elevator auto sunt:

 • Reglarea geometriei
 • Reglarea direcţiei
 • Verificarea, repararea suspensiilor
 • Lucrările care ţin de exterior: caroserie, elemente optice
 • Reparaţiile de la motor sau sistemul de răcire
 • Lucrările de vulcanizare.

Din toate aceste acţiuni este vreuna de mică importanţă? Nu, sunt lucrări de maximă importanţă pentru orice service sau vulcanizare auto. O altă întrebare care se pune ar fi următoarea. Ce este un elevator foarfecă? Care-i diferenţa faţă de celelalte şi care sunt avantajele utilizării lui?

Elevatorul auto tip foarfecă, este un sistem electro-hidraulic care permite ridicarea autoturismelor pentru a avea acces sub autoturism. Se regăseşte în două variante:

 • Varianta foarfecă încastrat în pardoseală
 • Varianta  pe pardoseală.
 • Primul tip încastrat în pardoseală sau beton, prezintă avantajul că spaţiul de deasupra sa poate fi folosit în alte scopuri atunci când elevatorul nu este folosit, permiţând trecerea persoanelor sau a autoturismelor peste el.

Al doilea tip care este pus pe pardoseală sau beton, prezintă avantajul că poate fi mutat acolo unde este nevoie: în interior sau în afară.

 • Cum funcţionează­? Automobilul este sprijinit pe praguri cu tampoane de cauciuc şi este ridicat cu roţile libere.
 • Cât durează operaţiunea de ridicare sau coborâre a maşinii? Mai puţin de un minut, mai exact 45-50 de secunde. Nu este acesta un lucru absolut minunat pentru un mecanic? Automobilul la care lucrează este ridicat în câteva secunde şi astfel poate lucra sub el dar poate aduce şi utilaje sau maşini sub automobilul în lucru dacă are nevoie. Toate acestea şi încă multe altele îi sunt permise datorită acestui sistem ingenios. Aceste elevatoare auto tip foarfecă foarte performante le găsiţi la noi şi pot fi ale dumneavoastră întrucât le oferim spre vânzare.

Puterea elevatoarelor noastre, sunt de 3 kw fiind peste ceea ce se găseşte în mod obişnuit în comerţ. Asta înseamnă că vă permite ridicarea nu doar a autoturismelor mici ci şi a celor de mărime medie cum ar fi microbuzele sau chiar camionetele care nu depăşesc 3200 kg, aceasta fiind sarcina utilă în cazul acestor elevatoare.

 • Greutatea elevatorului foarfecă ce ridică automobile de peste 3 tone, este de 1500 kg.
 • Sursa de alimentare este de 380 Hz.
 • Toleranţa este de 120 mm iar înălţimea maximă la care îţi ridică automobilul, este numai puţin de 180 cm.
 • Fiind un sistem electro-hidraulic, presiunea cu care lucrează elevatorul foarfecă este de 6-8 bar.
 • Lăţimea platformei elevatorului foarfecă este de 745 mm.

Acestea fiind datele tehnice ale elevatorului foarfecă, trebuie să ştiţi şi posibilităţile care reies din caracteristicile sale:

 • Deţine 4 circuite hidraulice independente şi cilindri care conlucrează la îndeplinirea sarcinii.
 • Există o sincronizare hidraulică perfectă a platformelor sale.
 • Pentru ridicarea la nivelul doi, se realizează o blocare mecanică de siguranţă cu actuator pneumatic.
 • Deţine o supapă pentru suprasarcină.
 • De asemeni, în cazul unei eventuale scăderi bruşte a presiunii în cilindrul hidraulic, există o supapă care blochează scăderea presiunii.
 • Fiind un aparat inteligent, are şi un control automat de reducere a elevatorului.

Poate vă puneţi întrebarea: ce se întâmplă cu elevatorul şi cu maşina mea în cazul unei pene de curent? Răspunsul este: nu se întâmplă absolut nimic pentru că elevatorul foarfecă permite coborârea chiar şi în cazul unei pene de curent.

Nu în ultimul rând, trebuie să precizăm sunt perfect funcţionale şi le oferim cu garanţie.

Elevatoarelor foarfecă pe care le comercializăm, sunt de mai multe tipuri:

 1. Foarfeca simpla care poate fi folosit ca stand reglarea geometriei maşinii şi efectuarea de lucrări la compartimentul motorului;
 2. Foarfeca  simpla scurta. Acest elevator, este destinat spre a fi folosit la vulcanizare. Permite ridicarea maşinii astfel încât suspensia ei rămâne în aer, schimbarea şi lucrul asupra roţilor sau pneurilor, fiind o operaţiune simplă;

Un al treilea tip de elevator, mai complex, este  foarfecă dublu. Acesta are capacitatea de a îndeplini amândouă funcţiile celorlalte două tipuri de elevatoare. Permite utilizarea sa ca stand pentru reglarea geometriei automobilului – a unghiului de fugă şi, în afară de aceasta, mai are încorporat încă un segment care  permite ridicarea automobilului pentru a da posibilitatea unor lucrări de:

 • Vulcanizare
 • Lucrări asupra suspensiei
 • Lucrări asupra direcţiei.

Având în vedere informaţiile despre posibilităţile largi pe care le oferă elevatorul foarfecă, ne putem imagina pe bună dreptate că verificarea, reglarea şi depanarea oricărui autoturism, devine o treabă simplă, pe care până orice mecanic ar putea să o facă. Care mecanic nu ar prefera ca munca lui să fie atât de înlesnită de către elevatorul foarfecă? Ce patron de service, vulcanizare sau orice atelier auto, nu şi-ar dori aceste sisteme de ridicat automobile? Şi nu în ultimul rând, ce deţinător de autoturism nu şi-ar dori să ştie că maşina sa se află în braţele puternicedar sigure a elevatorului foarfecă? Cât de important este pentru clienţi să vadă că la maşina lor se lucrează cu profesionalism şi cu sisteme moderne şi sigure.

Vă mai întrebaţi de ce elevator aveţi nevoie? Paleta largă a elevatoarelor de tip foarfecă, oferă o gamă tot atât de largă de posibilităţi, câte cerinţe, situaţii şi aşteptări există. Pentru a vă decide, haideţi să recapitulăm ceea ce ni se oferă:

 • Dacă aveţi un spaţiu închis, unde economia acestui spaţiu e importantă pentru dumneavoastră, vă recomandăm  foarfecă încorporata în pardoseală.
 • Astfel puteţi folosi elevatorul atunci când aveţi nevoie, dar puteţi folosi foarte bine şi spaţiul de deasupra elevatorului atunci când nu-l solicitaţi şi aveţi nevoie să realizaţi alte lucrări la autoturism sau în service, aducând un plus în privinţa designului din interiorul atelierului dumneavoastră auto.
 • Dacă aveţi un spaţiu mai mare atât în interior cât şi afară, şi aveţi autoturisme care au nevoie de serviciile elevatorului fiind aflate în diferite locuri, nu este absolut nicio problemă întrucât puteţi deplasa care se afla la suprafata pardoselii , acolo unde se află aceste autoturisme. Îl puteţi muta în orice loc aveţi nevoie, maşinile putând fi ridicate practic oriunde.
 • Dacă aveţi nevoie să realizaţi lucrări la geometria maşinii, a roţilor, a unghiului de fugă, lucrări de maximă importanţă pentru automobile, vă recomandăm foarfecă simplu.
 • În cazul în care aveţi nevoie să suspendaţi maşina, însă nu vă e necesară ridicarea acesteia la o înălţime prea mare datorită specificului lucrărilor ca de exemplu lucrări de: vulcanizare, verificare/reparare a suspensiilor, verificare/reglare/reparare a direcţiei, puteţi folosi cu încredere, foarfecă simplu scurt. Satisfacţia utilizării acestui elevator nu are egal. Eu cel puţin, am fost impresionat de viteza cu care mecanicii fac o pană sau schimbă roţile maşinii. Clienţii sunt nevoiţi să aştepte foarte puţin, răbdarea lor nefiind pusă deloc la încercare.

 În fine, deşi s-ar părea că lista este completă, mai există încă un elevator foarfecă care îmbină caracteristicile elevatorului foarfecă simplu şi ale elevatorului foarfecă simplu scurt. Acesta este foarfecă dublu. Utilizându-se acest elevator, se poate regla geometria maşinii, se pot face verificări/reparaţii la motor sau la sistemul de răcire, caroserie etc. Pentru că este un sistem ingenios, are un segment încorporat care permite realizarea funcţiilor elevatorului simplu scurt. puteţi realiza astfel şi servicii de vulcanizare, verificare/reparare suspensie şi direcţie.

În încheiere vreau să vă prezint ceea ce s-a întâmplat atunci când a fost inventat şi montat pentru prima dată un lift pentru oameni într-o clădire. Oamenii nu încetau să-l folosească urcând şi coborând încontinuu, minunându-se de invenţia pusă la dispoziţia lor. Maşinile nu au voce să ne spună sentimentele lor, însă sentimentele mele şi cred că şi ale dumneavoastră, atunci când vedem la lucru un, încearcă cumva o parte din ceea ce au simţit acei oameni atunci când au folosit pentru prima dată un lift.

Aşadar, dacă activaţi în domeniul auto, nu puteţi porni mai departe fără echipamente! Apelaţi la noi cu încredere şi vă vom pune la dispoziţie toate aceste tipuri de elevatoare care corespund tuturor cerinţelor şi aşteptărilor pieţei în domeniu!